Contact

Verkoop

Flexibel en eenvoudig uw verkoopdocumenten opstellen

Verkoop met SAP Business One

SAP Business One biedt flexibiliteit bij het opstellen van offertes en andere marketingdocumenten. Er worden verschillende regelsoorten ondersteund, zodat gebruikers subtotalen over regels kunnen maken. Ook kunnen ze overal in het kopgedeelte van het document vrije tekst invoeren of aanbevolen alternatieve artikelen weergeven. Standaardopmerkingen kunnen worden opgeslagen en hergebruikt, en gebruikers kunnen voor elk document zelf kop- en voetteksten definiëren. Daarnaast kunnen ze de brutowinst per offerte berekenen en de laatste verkoopprijs die een klant is aangeboden direct opzoeken. Als de offerte klaar is, kan deze met één muisklik worden geëxporteerd naar Microsoft Word.

Functies

  • Order: Met deze functie voert u snel en gemakkelijk een verkooporder in. Als u de hoeveelheid voor een item in een verkooporder invoert, ziet het systeem automatisch of deze aantallen beschikbaar zijn op de gevraagde leverdatum (rekening houdend met inkoop, verkoop en verschillende magazijnen). Wanneer dit niet het geval is opent er een nieuw venster waarin u verschillende opties kunt kiezen voor de levering van deze order. Denkende aan het splitsen van de levering, kiezen van alternatieve items of het verschuiven van de leverdatum. U kunt orders maken met verschillende leveringsdata en verzendadressen voor elke regel. Verder kunt u voor een klantorder automatisch bestellingen maken die direct naar de leverancier worden verzonden.
  • Levering: Via de leveringsfunctie kunt u de benodigde verpakkingsinformatie genereren voor alle goederen die naar een klant worden verzonden.
    Door middel van de pick-and-pack manager kunnen paklijsten gegenereerd worden. Sommige of alle items van vrijgegeven orders kunnen opgenomen worden in de paklijst waarna deze geheel of gedeeltelijk gepakt kunnen worden. Op elk stadium in dit proces kunnen leveringen gecreëerd worden. Met één muisklik kunt u het leveringsnummer opslaan voor tracering, en de verzendstatus opvragen. Telkens als u een levering maakt, worden de aantallen in het magazijn automatisch bijgewerkt.

Kenmerken

  • Concepten: Met deze functie kunt u alle documenten bewerken en beheren die als concepten zijn opgeslagen.
  • Raamovereenkomst verkoop: Koopafspraken met klanten kunnen vastgelegd worden in raamovereenkomsten. Wanneer u een order voor de betreffende klant plaatst, wordt deze automatisch gekoppeld aan de raamovereenkomst waarmee u de status op elk moment in de gaten kunt houden.
  • Wizard voor aanmaken documenten: Met deze wizard kunt u alle bestaande verkoopdocumenten voor een bepaalde klant samenvoegen in één factuur. De wizard is vooral handig als u gedurende de maand allerlei orders en pakbonnen aanmaakt die u aan het einde van de maand wilt opnemen in een overzichtsfactuur per klant.
  • Wizard voor aanmaningen: Deze krachtige wizard kan meerdere soorten aanmaningen maken voor elke klant, en per klant een aanmaningshistorie bijhouden. De wizard kan regelmatig, bijvoorbeeld elke maand of elke week, alle openstaande klantfacturen controleren en een reeks aanmaningen op verschillende niveaus versturen. Verder kunt u aangeven volgens welke methode de rente en aanmaningskosten moeten worden berekend.
  • Documenten afdrukken: Met deze functie kunt u alle verkoop- en inkoopdocumenten afdrukken per periode, documentnummer of documentsoort.
Cookie-instellingen
Fijn dat u er bent! We informeren u graag zo optimaal mogelijk en gebruiken hiervoor cookies. Stel ze hieronder naar wens in. Deze instellingen kunt u altijd weer wijzigen.