Contact

Integraties

Eén geïntegreerd IT-platform voor uw bedrijfsprocessen

Het is van groot belang dat alle medewerkers zoveel mogelijk met dezelfde, eenduidige gegevens werken. Toch wordt bij bedrijven vaak een veelheid aan (al dan niet online) applicaties aangetroffen, die gegevens niet of zeer beperkt met elkaar uitwisselen. En ook tussen ketenpartners lopen de gebruikte softwaresystemen uiteen. Dit gebrek aan één ecosysteem bemoeilijkt de samenwerking en leidt tot inefficiënte bedrijfsprocessen. AGION heeft ruime ervaring met het integreren van systemen en online oplossingen, met als resultaat één geïntegreerd IT-platform voor uw bedrijfsprocessen.

Gegevens overtypen?

Systemen kunnen hun gegevens en bestanden niet zomaar uitwisselen; hiervoor is een technische integratie of koppeling van de betreffende systemen vereist. Zonder zo’n integratie of koppeling moeten dezelfde gegevens binnen meerdere applicaties in de organisatie handmatig worden bijgehouden, waarbij gegevens meestal worden overgetypt. Dit is arbeidsintensief, foutgevoelig en leidt tot vertraging in het bedrijfsproces en de samenwerking in de keten.

Data centraal opslaan: voorbeelden

Door systemen te integreren, kunnen gegevens op één plaats worden bewaard en zonder tussenkomst van menselijke handelingen worden gebruikt door meerdere applicaties. Zo kunnen bijvoorbeeld online orders vanuit een webshop automatisch binnenkomen in het ordersysteem, kan voorraadinformatie automatisch worden getoond in een webportaal en kunnen pakketten en pallets geautomatiseerd worden aanmelden bij de vervoerder. Maar denk ook aan integraties die de grenzen van uw eigen organisatie overschrijden, zoals het automatisch aanmelden van uw inkooporders in het systeem van uw leverancier.

Voordelen

De belangrijkste voordelen van het integreren van systemen op een rij:

  • U werkt met één geïntegreerd ecosysteem waar gegevens op één plek worden bewaard en onderhouden;
  • Dit leidt tot efficiëntere, snellere en betere bedrijfsprocessen en een gestroomlijnde samenwerking binnen de keten;
  • Door verregaande automatisering en structurering van uw processen kunt u veel tijdwinst boeken, fouten voorkomen en uw kwaliteit verbeteren;
  • Dit draagt bij aan een grotere winstgevendheid, hogere klanttevredenheid en een betere concurrentiepositie.

Integreren met SAP Business One

AGION heeft meer dan 10 jaar ervaring met het integreren van allerlei applicaties en online oplossingen met het erp-systeem SAP Business One. Zo beschikken we over uitgebreide kennis en expertise op gebied van Intercompany (automatisch boekingen tussen administraties) en EDI (elektronisch berichtenverkeer). Ook zijn we ervaren in het koppelen met online platforms, zoals Transsmart voor het aansturen van vervoerders. Of met oplossingen voor WMS of service & onderhoud. Daarnaast biedt AGION diverse eigen koppelingen, zoals de webshopkoppeling met Magento voor het integreren van webshops en klantportalen met SAP Business One.

Cookie-instellingen
Fijn dat u er bent! We informeren u graag zo optimaal mogelijk en gebruiken hiervoor cookies. Stel ze hieronder naar wens in. Deze instellingen kunt u altijd weer wijzigen.