Contact

E-commerce

Webshops naadloos integreren met uw erp-systeem

Voor groothandels en productiebedrijven is e-commerce tegenwoordig onmisbaar om effectief te kunnen concurreren, de omzet te vergroten en in te spelen op de almaar toenemende verwachtingen van uw klanten. Maar hoe zorgt u ervoor dat de verkoopinformatie in uw webshop of B2B-portaal actueel en volledig is, dat klanten altijd hun orderstatus kunnen raadplegen en dat de orderverwerking in uw backoffice zo efficiënt mogelijk verloopt? AGION biedt geïntegreerde standaardoplossingen om webshops en B2B-portalen naadloos te integreren met de erp-omgeving in uw backoffice.

Gestegen klantverwachtingen

De hedendaagse klant is veeleisend. Zaken als 24/7 beschikbaarheid van uw webshop of B2B-klantenportaal op ieder device, een gepersonaliseerde online klantervaring en snelle levering worden steeds meer als vanzelfsprekend gezien. Dit geldt ook voor het bieden van actueel inzicht in uw voorraden en levertijden.

Uitdagingen bij e-commerce

In de praktijk zien we dat webshops en B2B-portalen niet of beperkt geïntegreerd zijn met het erp-systeem in de backoffice. Dit stelt bedrijven voor uitdagingen, zoals:

  • Handmatig overtypen van online orders en klantgegevens: foutgevoelig en tijdrovend
  • Artikel- en prijsinformatie wordt online handmatig bijgehouden, waardoor deze snel veroudert
  • ​​​​​​​De getoonde voorraadinformatie is niet actueel

​​​​​​​Door ontbrekende en foutieve informatie raken uw klanten ontevreden. Bovendien kost het verwerken van orders u bovengemiddeld veel tijd. Tijd die ook zou kunnen worden besteed aan service en het genereren van extra orders! Maar gelukkig kan het ook anders.

Efficiënter werken en hogere klanttevredenheid

Als uw klanten eenvoudig schakelen tussen uw online en offline kanalen, dient uw verkoopinformatie ook overal consistent en actueel te zijn. Daarnaast moeten alle orders centraal en snel worden verwerkt, ongeacht het gebruikte verkoopkanaal. Dit is mogelijk door uw webshop (B2C) of webportaal (B2B) te koppelen met het erp-systeem in uw backoffice. ​​​​​​​De belangrijkste voordelen:

  • Snelle en foutloze orderverwerking door automatische gegevensuitwisseling tussen uw webshop en het erp-systeem
  • Efficiënter verkoopproces: de webshop vangt veel bestellingen en routinevragen van klanten af waardoor uw verkoopafdeling minder belast wordt met telefoontjes en e-mails
  • Tevreden klanten door hen te voorzien van juiste en actuele informatie. Is het product op voorraad? Wat is de prijs? Wanneer kan geleverd worden?
  • Beter inzicht in uw verkopen doordat u – ook met meerdere verkoopkanalen – in één oogopslag uw actuele omzet of voorraden kunt inzien.
  • ​​​​​​​Grotere zelfredzaamheid voor uw klanten: zij hebben 24/7 online toegang tot actuele product- en voorraadinformatie, kunnen zelf orders plaatsen en hebben online inzicht in hun orderstatus.
  • Meer verkopen doordat u via uw webshop of B2B-portaal uitstekend online vindbaar bent en nieuwe, internationale markten kunt betreden. Een webshop of B2B-portaal is hiermee het verlengstuk van uw verkooporganisatie!

Eén geïntegreerd IT-platform

Bij AGION geloven we dat bedrijfsactiviteiten zoveel mogelijk geïntegreerd moeten zijn. Dit kan door één flexibel en efficiënt IT-platform waar al uw bedrijfsprocessen bij elkaar komen, zoals Verkoop, CRM, Voorraad en Administratie. Hiermee kunnen processen worden verbeterd en menselijke handelingen zoveel mogelijk worden geëlimineerd. Gecombineerd met uw kanalen voor e-commerce set heeft u een totaaloplossing om snelle groei van uw bedrijf mogelijk te maken.

Meer toegevoegde waarde

Kies ook voor efficiëntere orderverwerking, hogere klanttevredenheid en betrouwbare en actuele stuurinformatie. Verbeter uw verkoopproces, verlaag uw kosten en vergroot uw omzet. Met de e-commerce-oplossingen van AGION slaat u een brug tussen uw e-commerce-activiteiten en uw backoffice!

Onze webshop kunnen we volledig integreren met alle kernactiviteiten van onze onderneming. 

De webwinkels van Lampdirect.nl zijn gerealiseerd in Magento, een wereldwijd toegepast open source-pakket voor webshops. De software is zeer flexibel, waardoor het makkelijk met het bedrijfssucces meegroeit, vindt Van der Linden. ‘Daarnaast zochten we een oplossing waarmee we de webshop konden integreren met alle kernactiviteiten van een mkb-onderneming.”

Met SAP Business One  heeft het bedrijf onder meer de financiële en logistieke afhandeling gekoppeld aan de webwinkelkoppeling van Magento […]

Lees meer..

Wij bieden

B2B PORTAL VOOR SAP BUSINESS ONE

Wilt u ook een professioneel online klantenportaal, maar mist u het budget of de tijd om deze volledig op maat te implementeren? Kies dan voor het AGION B2B Portal: een standaard webportaal inclusief koppeling met SAP Business One voor een vast bedrag per maand!

WEBSHOPKOPPELING

Is uw webshop of B2B portaal nog niet gekoppeld of geïntegreerd met uw erp-systeem? Wij zijn bekend met zowel de front-end als back-end en kunnen middels allerhande koppelingen, een volledig geïntegreerd geheel realiseren met SAP Business One.

Cookie-instellingen
Fijn dat u er bent! We informeren u graag zo optimaal mogelijk en gebruiken hiervoor cookies. Stel ze hieronder naar wens in. Deze instellingen kunt u altijd weer wijzigen.