Contact

Klantcase: Lampdirect

‘Om onze belofte aan de klanten te allen tijde na te komen, besteden we veel aandacht aan het stroomlijnen en automatiseren van onze bedrijfsprocessen’

Lampdirect.nl garandeert via de webwinkel een 24-uurs levering

De bedrijfsstrategie van het bedrijf Lampdirect is 100 procent online retailing. Lampdirect.nl garandeert via de webwinkel een 24-uurs levering: van Turkije tot Californië. Met de focus op de verkoop van lichtbronnen bestaat het assortiment momenteel uit LED-lampen, TL-lampen, spaarlampen en steeds meer armaturen waaronder TL-bakken en LED-panelen. Dit assortiment verkoopt het bedrijf via verschillende webwinkels binnen Europa en levert uit naar 24 landen over de hele wereld.

Het hoofdkantoor van Any Lamp BV (Lampdirect.nl) is gevestigd in Helmond, nabij Eindhoven waar Philips Lighting in 1891 is opgericht. Het magazijn is in Lieshout gevestigd. Lampdirect.nl heeft eind 2013 wereldwijd al meer dan 100.000 klanten voorzien van verlichting waaronder consumenten, kantoren, industrieën, retailbedrijven en scholen.

SAP Business One en Magento

De webwinkels van Lampdirect.nl zijn gerealiseerd in Magento, een wereldwijd toegepast open source-pakket voor webshops. Magento is de nummer één webshop-software in de wereld en is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Bedrijven kunnen hiermee op professionele, flexibele en betaalbare wijze een of meerdere webwinkels opzetten. Bovendien is de software zeer flexibel, waardoor het makkelijk met het bedrijfssucces meegroeit, vindt Van der Linden. ‘Daarnaast zochten we een oplossing waarmee we de webshop konden integreren met alle kernactiviteiten van een mkb-onderneming. Met SAP Business One  heeft het bedrijf onder meer de financiële en logistieke afhandeling gekoppeld aan de webwinkelkoppeling van Magento.’

‘Lampdirect.nl heeft heel bewust geïnvesteerd in een totaaloplossing waarin alle informatie centraal beheerd wordt’, leg Jan-Mark Rosman, algemeen directeur bij AGION uit Rijssen, uit. ‘Uit ervaring weten we dat het naast elkaar gebruiken van diverse softwarepakketten groei vooral in de weg staat. Ze hebben nu gekozen voor een oplossing die schaalbaar is. Lampdirect.nl kan ermee eenvoudig functionaliteit en gebruikers toevoegen en beschikt daardoor op ieder moment over actuele financiële en logistieke gegevens om te analyseren.’

Implementatie SAP Business One

Belangrijkste kenmerken van de implementatie van SAP Business One:

  • Ruim 50 gebruikerslicenties
  • 22 internationale webshops en zakelijke portalen, meerdere locaties en landen
  • Meerdere administraties via Intercompany
  • Uitlevering centraal 1 magazijn
  • Particuliere en zakelijke klanten
  • Vervoerders aansturing
  • Financieel, verkoop, inkoop, CRM service- en voorraadbeheer
  • Automatische rapportages

Alles komt samen

Het nieuwe softwaresysteem stelt de ruim vijftig gebruikers in staat om vanuit meerdere locaties en administraties te werken. Dit houdt in dat er geen dubbele invoer nodig is en dat het bedrijf gebruik kan maken van een centrale uitlevering van de bestelde producten – zowel nationaal als internationaal. Hiermee kan de online lampenzaak zijn retail effectief inplannen, inzichtelijk maken, analyseren en uitvoeren.

‘Met meer dan honderdduizend terugkerende klanten, duizenden transacties per dag en uitlevering naar 24 landen, moet de IT-omgeving gewoon goed werken.We hebben nu een duidelijk systeem, dat bovendien is aan te passen op het moment dat er nieuwe ontwikkelingen zijn zoals groei en uitbreiding. Daar zijn we uiteraard erg blij mee,’ aldus Van der Linden.

‘Dit zijn de opdrachten waar je het voor doet’, voegt Rosman van Agion toe. ‘Tijdens zo’n traject komt alles samen: de bedrijfsprocessen, de techniek, de gebruikers en de eisen/wensen van de opdrachtgever. Bij Lampdirect.nl is het duidelijk dat software een groot struikelblok kan zijn als deze niet goed functioneert. Het is dus cruciaal om gebruiksvriendelijkheid, acceptatie en performance centraal te zetten. Is dit op orde, dan zijn organisaties in staat om de markt goed te bedienen en enorme omzetstijgingen te realiseren.’ 

WEBSHOPKOPPELING

Is uw webshop of B2B portaal nog niet gekoppeld of geïntegreerd met uw ERP-systeem? Wij zijn bekend met zowel de front-end als back-end en kunnen middels allerhande koppelingen, een volledig geïntegreerd geheel realiseren met SAP Business One.

Cookie-instellingen
Fijn dat u er bent! We informeren u graag zo optimaal mogelijk en gebruiken hiervoor cookies. Stel ze hieronder naar wens in. Deze instellingen kunt u altijd weer wijzigen.