Contact

Maak SAP Business One nu AVG-proof met versie 9.3

Versie 9.3 van SAP Business One is algemeen beschikbaar! Deze nieuwste versie heeft u nodig om te kunnen voldoen aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). In dit artikel geven we een overzicht van alle highlights van versie 9.3. Onderaan dit artikel verwijzen we naar demo-video’s en meer informatie.

De highlights van versie 9.3

SAP Business One 9.3 bevat veel nieuwe functionaliteiten. Hiermee kunt u processen nog beter onder controle brengen of het leven wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan efficiënter gebruikersbeheer. In het kader van de AVG kunt u via Data Protection Tools de in SAP opgeslagen persoonsgegevens beter beheren. Verder zijn goedkeuringsprocedures verbeterd, waardoor ook bij het updaten van (inkoop)documenten goedkeuring wordt afgedwongen. De nieuwe Return Material Agreement (RMA) biedt veel meerwaarde bij de afhandeling van retouren. Met dit document, feitelijk een retouraanvraag, wordt er qua voorraad al rekening gehouden met de verwachte retour. De voorraad wordt echter pas bijgewerkt als de aanvraag is omgezet naar een definitieve retour (afhankelijk van inrichting).

Artikelprijzen
Met versie 9.3 van SAP Business One kunnen prijzen met of zonder btw worden ingevoerd. Hiermee kunnen verschillen achter de komma worden voorkomen. Ook hoeft u artikelprijzen niet meer terug te rekenen vanaf de verpakkingseenheid en kunt u actieprijzen beter instellen. Zeker voor B2C-bedrijven zijn dit welkome verbeteringen.

CRM, projecten, productie, dashboards
In CRM kunnen bij een teammeeting naast Outlook nu ook in SAP meerdere mensen via lijsten en groepen worden geselecteerd. Bij projectmanagement is het mogelijk om projecten financieel te volgen, inkoop en verkoop te koppelen, uren te registreren en vervolgens te factureren. Met production routing kunnen processen worden opgedeeld in stappen met een eigen start- en einddatum. U kunt de Bill of Materials aanpassen en in de tijd gaan plannen. Dit geeft u betere controle over langlopende productieorders. Verder biedt de HANA-versie van SAP nieuwe cockpit-templates; dashboards die direct actueel inzicht geven in de bedrijfsvoering.

Compliant met AVG/GDPR
En dan last but not least de GDPR. Met Patch Level 4 voldoet de software aan de nieuwe privacywetgeving. Veel vereiste functionaliteiten waren al beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan autorisaties, data ownership en het bijhouden van inlogacties en uitgevoerde wijzigingen door gebruikers. Inzake AVG is voor zakenpartners, contactpersonen en eigen medewerkers het recht op anonimisering (vergetelheid) van belang. SAP biedt nu de mogelijkheid om natuurlijke personen te verwijderen, door deze te anonimiseren met een aantal sterretjes. Hiermee blijft de businesstransactie wel beschikbaar maar de persoonsgegevens niet. Ook kunt u met een standaardrapportage klanten nu snel inzage geven in de persoonsgegevens die u van hen bewaart.

Korte demo-video’s

Van SAP Business One 9.3 zijn korte demovideo’s beschikbaar die specifieke nieuwe functionaliteiten voor u uitlichten. We hebben ze voor u verzameld in de afspeellijst SAP Business One versie 9.3 van het YouTubekanaal van AGION.

Meer informatie over SAP Business One 9.3

Bekijk voor de belangrijkste functionele uitbreidingen en wijzigingen van SAP Business One 9.3 deze presentatie.

Cookie-instellingen
Fijn dat u er bent! We informeren u graag zo optimaal mogelijk en gebruiken hiervoor cookies. Stel ze hieronder naar wens in. Deze instellingen kunt u altijd weer wijzigen.