Contact

Activeer uw dashboards in SAP Business One: 2 oplossingen

Via de standaard beschikbare dashboards in SAP Business One krijgt u snel overzicht van hoe uw bedrijf ervoor staat op gebied van verkoop, inkoop en andere aspecten van uw onderneming. De managementinformatie wordt realtime grafisch gepresenteerd via KPI’s, dashboards en widgets. Dashboards kunnen dus voor iedere rol binnen een organisatie van meerwaarde zijn. Reden genoeg om tijdens de parallelsessies van de AGION Klantendag’18 in te gaan op twee laagdrempelige standaardoplossingen voor dashboarding: SAP Business One-dashboards en B1UP-dashboards.

SAP Business One-dashboards

SAP Business One-dashboards zijn een standaardonderdeel van het HANA-platform. De persoonlijke dashboards kunt u zelf naar wens inrichten en vormgeven. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van meldingen, alerts en herinneringen. Ook ‘count-widget’s behoren tot de mogelijkheden.

Voorbeelden
Het dashboard toont actuele trends en ontwikkelingen binnen uw administratie, zodat u op tijd goed geïnformeerde beslissingen kunt nemen. We geven een paar voorbeelden:

 • Met een staafdiagram ziet u uw top-5 klanten op basis van omzet. Door met de muis boven het diagram te bewegen, ziet u de bedragen.
 • Opbrengst versus brutowinst
 • Verkoop van huidige kwartaal
 • Side dashboards (omzet per artikelgroep per klant)
 • 360 graden-overzicht per klant

Standaard beschikbaar voor HANA-versie
De widgets kunnen naar wens worden vormgeven. Zo kunt u instellen dat de kleur groen wordt gebruikt als het cijfer positief is. De SAP Business One-dashboards zijn standaard beschikbaar voor de HANA-versie.

B1UP-dashboards

De B1UP-dashboards bieden nagenoeg hetzelfde inzicht als de bovengenoemde HANA-dashboards. Er zijn standaard datasets beschikbaar. De overzichten zijn makkelijk aanpasbaar.

Voorbeelden
Voorbeelden van veel gebruikte weergaves:

 • Open item list
 • Snelkoppelingen
 • Verschillende tabbladen voor sales, purchasing, finance, production, service
 • Aantallen per tijdseenheid

Standaard beschikbaar binnen add-on B1UP
Het B1UP-dashboard kan worden gebruikt in combinatie met zowel de SQL- als de HANA-versie van SAP Business One. De dashboards maken standaard onderdeel uit van de add-on B1UP. Qua softwareversies gelden de volgende voorwaarden:

 • B1UP versie: 2017.1.1.0 en hoger
 • SAP B1 SQL versie: 9.1 PL06 en hoger
 • SAP B1 HANA versie: 9.2 PL03 en hoger

Meer over de AGION Klantendag’18

Bent u geïnteresseerd in de hierboven genoemde dashboard-oplossingen in SAP Business One? Neem dan contact met ons op. Wilt u meer weten over wat er tijdens de AGION Klantendag’18 voorbij is gekomen? Bekijk dan onze terugblik. Volg ons gelijk op LinkedIn en andere social media (zie onderaan deze pagina) om nieuwe verslagen en nieuws niet te missen!

Cookie-instellingen
Fijn dat u er bent! We informeren u graag zo optimaal mogelijk en gebruiken hiervoor cookies. Stel ze hieronder naar wens in. Deze instellingen kunt u altijd weer wijzigen.