Contact

Wat is HANA? 5 veel gestelde vragen

Wat is HANA? Een vraag die ons nogal eens wordt gesteld. In deze blog bespreken we daarom de 5 meest gestelde vragen over dit nieuwe platform van SAP voor real-time analyses van big data.

1. Wat is HANA?

HANA is SAP’s innovatieve in-memory database technologie.

HANA is SAP software die zeer grote databases zodanig comprimeert dat ze in eerste instantie niet op harde schijven opgeslagen moeten worden. Het is daarom mogelijk om ze in het RAM-geheugen van de server te houden. Daardoor kunnen ze minstens duizend keer sneller verwerkt worden, in sommige gevallen tot 100.000 keer sneller.

2. Wat kan je met SAP HANA?

SAP HANA maakt het voor bedrijven mogelijk om veel sneller grote volumes gegevens te verwerken tot bruikbare rapporten.

3. Waarom is SAP HANA anders?

SAP HANA vervangt de huidige manier van werken, waarbij de meeste rapportering gebeurt op basis van de gegevens van de dag voordien. Dat komt omdat de verwerking van enorme hoeveelheden gegevens ’s nachts plaatsvindt om de werking van de andere computersystemen niet te hinderen. Dankzij SAP HANA kan elke computergebruiker op elk moment voorgedefinieerde rapporten opvragen en in de meeste gevallen ook eigen analyses. De resultaten verschijnen onmiddellijk en zijn altijd gebaseerd op de meest recente informatie. Dit maakt SAP HANA uitermate geschikt voor real time rapportages.

4. Waarom In-Memory computing technologie?

SAP In-Memory computertechnologie brengt het echte real-time werken binnen handbereik. Met de in-memory technologie biedt SAP de mogelijkheid om real-time enorme hoeveelheden data te analyseren. Daarnaast vereenvoudigt SAP het IT-landschap van ondernemingen, door overtollige lagen te verminderen. Ook kunnen organisaties applicaties bouwen die uitvoering, planning en analyse tegelijkertijd mogelijk maken. organisaties applicaties bouwen die uitvoering, planning en analyse tegelijkertijd mogelijk maken.

5. Wat kan de business met SAP HANA?

SAP HANA stelt de volledige business – van de winkelvloer tot de directie – in staat om bedrijfsprocessen real-time toegang te verlenen tot gegevens en analyses. Niet uren of dagen later, maar op het moment dat de informatie beschikbaar komt. Dat schept ongekende mogelijkheden. Het verandert de manier waarop mensen werken, denken, plannen en uitvoeren. Daarom is het niet langer de vraag of in-memory computing een impact zal hebben op bedrijven, maar meer wanneer dat zal gebeuren en hoe sterk die impact zal zijn.

Meer weten wat SAP Business One voor u kan betekenen? Lees meer…

Cookie-instellingen
Fijn dat u er bent! We informeren u graag zo optimaal mogelijk en gebruiken hiervoor cookies. Stel ze hieronder naar wens in. Deze instellingen kunt u altijd weer wijzigen.