Contact

SAP Business One: groothandel software

Al meer dan 30 jaar gebruikt de groothandel software van SAP. De meerwaarde van onze ervaring komt tot uiting in het succes van de groothandels die werken met SAP ERP software. Zij zijn alerter, flexibeler en werken efficiënter. Zo behalen zij rendement op een investering die in de behoeften van hun onderneming voorziet.

Groothandel trends en ontwikkelingen

De groothandel kent een aantal niet te missen trends en ontwikkelingen:

 • E-commerce: online bestellen in webshop of klantenportaal
 • Ketenintegratie
 • Marges staan onder druk
 • Grensoverschrijdend werken
 • Klant vraag om steeds meer snelheid

Kosten verlagen, volume vergroten

Als groothandel wordt u door de concurrentie voortdurend uitgedaagd om de prijzen laag en de volumes hoog te houden. U zoekt continu naar manieren om uw marges te verbeteren en de omzet te vergroten. Alle aandacht gaat daarbij uit naar een verlaging van de operationele uitgaven en de kosten van het order-to-cash proces, een efficiëntere vorm van voorraadbeheer en een verdergaande integratie met de activiteiten van klanten en leveranciers.

SAP Business One: orderverwerking stroomlijnen

SAP Business One helpt u door uw hele orderverwerkingsproces te stroomlijnen en heeft u alles onder controle. Het niveau van de voorraad, de status van de orders, de planning van de leveranciers en de vraag van de klanten wordt transparant. Uw dagelijkse werkprocessen in uw groothandel worden beter ondersteund en u krijgt ruimte voor groei en ontwikkeling. Het is gebruiksvriendelijk en aanpasbaar aan uw informatiebehoefte en manier van werken. Of u nu logistiek manager bent, verkoper, directeur of magazijnmeester, uw werk wordt sneller, efficiënter en eenvoudiger. Met als gevolg snellere leveringen, goedkopere processen en betere klantenservice.

Voordelen

 • Minder voorraad- en materiaalkosten dankzij verbeterde transparantie, samenwerking en strategische selectie van leveranciers, met minder overschotten, verspilling, papierwerk en kostbare vrachtfouten als resultaat.
 • Kortere cycli en betere besluitvorming voor kernactiviteiten als ontvangst, picken, verpakken en verzenden
 • Goedkopere koppeling van locaties aan het hoofdkwartier en aan klanten, met belangrijke meerwaarde in de vorm van voorraadrapportage en orderplanning
 • Afstemming van inkoop en productie op dynamische veranderingen van vraag en aanbod, met optimale orderverwerking als resultaat
 • Betere winstmarges door efficiënt te offreren en verbeter de besluitvorming op basis van het toegenomen inzicht in de werkelijke kosten van orders.
 • Tevredener klanten doordat hun orders sneller en accurater kunnen worden verwerkt.

Functionaliteit

SAP Business One omvat de volgende functionaliteit:

 • Beheer van het orderverwerkingsproces. Van de invoer van de klantorders en de planning van de leveringen tot de bijwerking van de voorraadsaldi en het beheer van facturen en betalingen of incasso’s.
 • Voorraadbeheer in verschillende magazijnen. Inclusief FIFO, voortschrijdend gemiddelde en standaardkostprijscalculatie.
 • Tracering van voorraadverplaatsingen. Tussen magazijnen voor consignaties, rechtstreekse leveringen en andere orders, maar ook periodieke voorraadtellingen en inventarisaties.
 • Beheer van serie- en chargenummers.
 • Weergave van volledige orderhistorie van een klant. Zodat de vraag kan worden voorspeld en de voorraad op basis hiervan kan worden aangepast.
 • Gestroomlijnde, gekoppelde en geautomatiseerde bedrijfsprocessen voor sales, productie, financiën en beheer
 • Samenwerkingsfunctionaliteit waarmee u uw processen aan die van uw leveranciers en klanten kunt koppelen
 • Orderbeheer en vraagplanning

Maak nu kennis met SAP Business One!

Meer dan 80.000 MKB-ondernemingen hebben voor bedrijfssoftware, Business Intelligence en Performance Management oplossingen van SAP gekozen. Hiermee optimaliseren zij hun groothandel processen als inkoop, verkoop, voorraadbeheer, relatiebeheer, logistiek, facturering en financiële administratie. Maar ook productie, assemblage, planning en service worden beter ondersteund. Maak nu kennis met SAP Business One, de complete en geïntegreerde ERP software voor het MKB!

Cookie-instellingen
Fijn dat u er bent! We informeren u graag zo optimaal mogelijk en gebruiken hiervoor cookies. Stel ze hieronder naar wens in. Deze instellingen kunt u altijd weer wijzigen.