Winnaar FD Gazellen Award Lampdirect groeit verder met SAP

23 dec
Lampdirect.nl

FD Gazellen Award-winnaars Ben van de Meerbakker (L.v.d. Ven), Peter de Vos (VDL Steelweld), Bram van der Linden (Lampdirect.nl)

De online lampenwinkel Lampdirect.nl heeft in 2 jaar tijd een omzetstijging gerealiseerd van maar liefst 899%. Het bedrijf uit Helmond won daarom de Financieel Dagblad Gazellen Award. Met een geïntegreerde oplossing van Magento webshops en het softwarepakket SAP Business One wordt de groei in goede banen geleid.

Stap naar online verkoop

De FD Gazellen Award wordt toegekend aan bedrijven die hun omzet het sterkst zien groeien. Bram van der Linden (Mierlose ondernemer en de Gouden FD Gazelle van Lampdirect.nl) zag 3,5 jaar geleden op zijn 23e grote ondernemingskansen.

‘Mijn voormalig stagebedrijf in verlichting kon de stap naar online verkoop niet maken. We hebben toen een deal gemaakt dat ik dit gedeelte kon oppakken en van zijn fysieke voorraad gebruik kon maken. Inmiddels is dit andersom. Onze business strategie is 100% online geworden. Wij garanderen na een bestelling een 24-uurs levering: van Turkije tot California. Dat moet je altijd nakomen.’

Lichtbronnen

Lampdirect.nl richt zich voornamelijk op de verkoop van lichtbronnen. Het assortiment bestaat onder andere uit LED lampen, TL lampen en spaarlampen. Tevens verkoopt Lampdirect.nl ook steeds meer armaturen waaronder TL-bakken en LED panelen. Het klantenbestand bestaat uit meer dan 100.000 terugkerende klanten, Lampdirect.nl is zo populair vanwege:

  1. Alleen A-kwaliteit producten met laagste prijs garantie
  2. 24-uurs levering
  3. Hoogwaardige kennis door medewerkers met praktijkervaring

Ruim 20 webshops gekoppeld aan SAP Business One

Om deze ambities voor hun klanten te realiseren en de groei in goede banen te leiden, heeft Lampdirect veel aandacht besteed aan het stroomlijnen en automatiseren van hun bedrijfsprocessen. Lampdirect heeft ruim 20 webshops live in meerdere Europese landen. Deze zijn gerealiseerd in Magento, een wereldwijd toegepast open source-pakket voor webshops. De financiële en logistieke afhandeling van de online verkopen verloopt geautomatiseerd via de webshopkoppeling die de Magento-sites koppelt aan SAP Business One, de MKB-software van SAP. De ruim 50 gebruikers werken vanuit meerdere locaties en administraties met centrale uitlevering van bestelde producten.

Alle informatie centraal

Bram van der Linden: We hebben heel bewust geïnvesteerd in één totaaloplossing waarin alle informatie centraal wordt beheerd. Uit ervaring weten we dat het naast elkaar gebruiken van verschillende softwarepakketten groei vooral in de weg staat. SAP Business One is schaalbaar en makkelijk uitbreidbaar. We kunnen eenvoudig functionaliteit en gebruikers toevoegen en we beschikken op ieder moment over actuele financiële en logistieke gegevens om deze te analyseren.’ Voor meer informatie, zie de website van Lampdirect.

Over AGION

AGION is de SAP GOLD partner die ieder project gegarandeerd tot een succes maakt. Hoog-opgeleide, gecertificeerde business consultants met de Twentse mentaliteit zetten bewezen SAP-oplossingen en innovaties in voor klanten waarvoor deze bedoeld zijn. Door markt- en productkennis, een klantgerichte instelling, de kracht van SAP en een uniek partnernetwerk zijn SAP-klanten succesvoller dan hun concurrenten. Ieder project wordt opgeleverd zonder rompslomp en kenmerkt zich door eerlijke en duidelijke afspraken vooraf. Meer over waarom AGION

Over SAP

Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 251.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Voor meer informatie, zie de website van SAP Nederland.