Voorraadbeheer in SAP Business One

Met de voorraadbeheer software binnen SAP Business One heeft u een complete en geïntegreerde oplossing voor voorraadbeheer. Hierin wordt onder andere vastgelegd waar een product zich in een magazijn bevindt.

Waarom voorraadbeheer?

Voorraadbeheer

Met goed voorraadbeheer biedt u SAP Business One een compleet aanbod tegen lagere voorraadkosten.

Voorraadbeheer is het beheer van de voorraden van uw onderneming (wikipedia). U beheert de goederen die op dat moment in voorraad zijn in uw magazijn. Voorraadbeheer behelst de hele goederenstroom binnen uw bedrijf: het registreren en administreren van goederen, het zorgen voor een zo compleet mogelijk productaanbod en het besparen op opslagkosten.

Optimale voorraad

Voorraadbeheer helpt om de kosten van de opslag binnen je onderneming zo laag mogelijk te houden. Hiervoor is het van belang om zo min mogelijk goederen in voorraad te houden. Aan de andere kant dien je wel genoeg producten in voorraad te hebben. De belangrijkste voordelen van goed voorraadbeheer zijn:

  • U bestelt zelden teveel goederen
  • De belangrijkste goederen zijn altijd op voorraad
  • Een completer aanbod dus hogere klanttevredenheid
  • Lagere voorraadkosten

SAP Business One: voorraadbeheer software

Voor een optimaal voorraadbeheer is er de voorraadbeheer software van SAP Business One. Dit programma biedt uitgebreide functionaliteit voor voorraadbeheer. SAP Business One registreert alle opgeslagen goederen en de betreffende mutaties. Op basis van gegevens uit het verleden wordt hoeveel voorraad u het beste kunt inkopen en wat de minimale voorraad in het magazijn dient te zijn. Voorraadbeheer is een onderdeel van SAP Business One, de complete en geïntegreerde ERP-software voor het MKB.