SAP Business One 9.2: wat is nieuw?

Sinds juni 2016 is SAP Business One 9.2 beschikbaar. Met nieuwe mogelijkheden zoals projectmanagement en werken via de browser zet de nieuwe 9.2-versie weer grote stappen vooruit. Daarnaast biedt de nieuwste versie vele andere verbeteringen en uitbreidingen, waarmee het mkb nog sneller en slimmer kan werken.

Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste innovaties en verbeteringen. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over het upgraden naar een recente versie van SAP.

De belangrijkste verbeteringen van versie 9.2 op een rij

Klik op onderstaande onderwerpen om de onderliggende beschrijving te lezen.


1. Werken via de webbrowser


De lokale (on-premise) installatie van SAP Business One 9.2 is nu ook via geschikte webbrowsers altijd en overal veilig toegankelijk. Naast de Microsoft Windows desktop kunnen gebruikers nu dus ook werken in hun vertrouwde browser. Hiermee krijgen ze een cloud-ervaring met een on-premise systeem, waardoor ze nog productiever kunnen werken!


2. Projectmanagement


Alle project-gerelateerde transacties, documenten en activiteiten kunnen in de nieuwe module centraal door u beheerd worden. Met deze functie kunt u de voortgang op het project zoals taken, fases en stappen bewaken. De welbekende KPI’s brengt u moeiteloos onder in SAP. Uiteraard heeft u tijdens het project de mogelijkheid om de kosten en het budget te analyseren en hieruit diverse rapporten te genereren.3. Verbeterd applicatiebeheer


SAP Business One versie 9.2 heeft een aantal handige extra tools en verbeteringen waarmee u nog sneller, effectiever en handiger kunt werken met SAP Business One. Zo kunnen gebruikers nu aanvullende gegevens uit Excel importeren in SAP Business One. Verder kunnen artikelen nu nog flexibeler en completer worden vastgelegd met meer en langere tekstvelden. Ook is de quick copy-functionaliteit in SAP verbeterd waardoor objecten zoals groep-autorisaties en forecasts snel kunnen worden gekopieerd of bijgewerkt. Bovendien is het beheer van data-eigendom (data ownership) naar partnerniveau uitgebreid. De toegang tot specifieke bedrijfsgegevens en documenten kan nu per business partner worden beperkt en beheerd. Deze extra autorisatie-laag biedt nieuwe mogelijkheden om bedrijfsgegevens tegen diefstal te beschermen.

4. Financieel beheer


Als uw bedrijf grote hoeveelheden identieke vaste activa koopt, hoeft u niet langer alles handmatig in te voeren. SAP zorgt voor een stamgegevens-record die automatisch herkend wordt. Dit levert een tijdsbesparing op door het vervallen van handmatige en foutgevoelige invoer. Het grootboek kan nu worden ingericht tot 10 niveaus, zodat u het rekeningschema nog beter kunt laten aansluiten op uw specifieke wensen.

5. Verkoop en inkoop


Vanaf versie 9.2 kunt u verkoop- en/of inkooporders opnieuw openen voor het geval er geen reservefacturen zijn aangemaakt. In de nieuwe module is het campagnebeheer voor u overzichtelijk gemaakt.

Magazijnbeheer

De MRP- en productiemodule heeft tools voor het maken en behouden van prognoses voor items per magazijn. Productieorders geven nu een begin- en einddatum op regelniveau. Kortom, u heeft altijd zicht op uw huidige voorraden en u kunt meteen inspelen op nieuwe klantbehoeften.


6. Materiaalbehoefte en planning


Magazijnen worden opgenomen in de prognoses, deze kunt u per magazijn beheren. Ook kunt u intelligente prognoses gebruiken om de productbehoefte in te schatten vooraf. Dit alles wordt beheerd in de hiervoor ontworpen wizard.

7. Analyse


De analysefunctionaliteit is uitgebreid en vernieuwd. Met de Interactive Analysis Report Designer liggen realtime interactieve analyses nu binnen handbereik. Uw KPI’s zijn vooraf gedefinieerd en het dashboard ondersteunt meerdere soorten berekeningen dan voorheen. U kunt op ieder moment de gewenste analyse maken en deze hergebruiken voor de volgende keer.  Ook ziet u de analyses terug op een overzichtelijk dashboard.

Meer informatie en upgraden

Net als vorige versies is SAP Business One 9.2 beschikbaar in twee versies:

  • SAP Business One 9.2, versie voor Microsoft SQL
  • SAP Business One 9.2, versie voor SAP HANA

In het document SAP Business One 9.2: What’s New (NL) leest u meer over de nieuwe functionaliteit van SAP Business One 9.2 (versie voor HANA). Op het SAP Business One 9.2 YouTube-kanaal vindt u vele video’s over de nieuwe mogelijkheden.

Upgrade naar versie 9.2 aanvragen
Bent u geïnteresseerd in een upgrade naar versie 9.2? Neem dan contact op met AGION om versie 9.2 aan te vragen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en voorwaarden.

Upgrade naar versie 9.1
Werkt u nog met SAP Business One versie 9.0 of ouder en wilt u overstappen op de actuele versie van SAP? Vraag dan een upgrade aan naar de huidige versie 9.1, die zich inmiddels ruimschoots bewezen heeft bij vele klanten. Meer informatie lees u in het document SAP Business One 9.1: What’s New (NL).