SAP in the cloud: SAP Business One OnDemand

SAP in de cloud: ideaal voor het MKB

SAP introduceert de cloud-versie van SAP Business One: SAP Business One OnDemand. DIt is dezelfde versie van SAP, alleen draait deze op een webserver waar u op inlogt via het internet. Deze oplossing is erg geschikt voor het MKB omdat MKB-bedrijven sneller profiteren van het schaalvoordeel dat cloud computing kan bieden. Verder is het ook erg geschikt voor kleinere bedrijven omdat deze minder capaciteit nodig hebben om zelf een ICT-infrastructuur te onderhouden. U betaalt een vaste abonnementsprijs per maand, zonder onverwachte kosten en grote investeringen. En uiteraard is dit systeem erg flexibel qua groei.

SAP Business One in de cloud

SAP Business One in de cloud biedt dezelfde functionaliteit als de on-premise (geinstalleerde) versie. De belangrijkste kenmerken van SAP Business One OnDemand:

  • SAP Business One kan gebruikt worden in een cloud-omgeving en ondersteunt meerdere klanten
  • Met Virtuele Desktop technologie bereikt u met SAP Business One dezelfde gebruikerservaring als op soortgelijke desktop applicaties
  • De flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden zijn in de cloud qua omgeving onveranderd

Momenteel zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van Cloud Computing, neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat is Cloud Computing?

De cloud (Nederlands: wolk) staat voor het internet, dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort ‘wolk van computers’ vormt. Bij cloud computing draaien de computerprogramma’s niet op de computer van de gebruiker, maar op een machine in die cloud. De gebruiker hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de software en is niet verantwoordelijk voor het onderhoud.

Meer uitleg over Cloud Computing kunt u via deze link vinden op de Wikipedia pagina.