Servicebeheer

Volledig beheer van services
SAP Business One biedt integrale CRM-functionaliteit als onderdeel van de volledige applicatie. De naadloos geïntegreerde functionaliteit voor marketing, sales en service geeft u inzicht in de volledige levenscyclus van de klant. Met de integrale CRM-functionaliteit kunt u werving, binding, behoud en winstgevendheid van klanten volledig zelf beheren.

SAP Business One: CRM-service
De functies voor servicebeheer ondersteunen serviceafdelingen bij serviceactiviteiten, servicecontractbeheer, serviceplanning, het bijhouden van interacties met klanten en klantondersteuning.

BELANGRIJKE FUNCTIES

  • Servicecontract: met deze functie kunt u een ondersteunings- of garantiecontract maken voor artikelen of services die aan een klant zijn verkocht. Het contract omvat gegevens zoals de begin- en einddatum en de specifieke voorwaarden, waaronder de gegarandeerde respons- of probleemoplossingstijden.
  • Equipmentkaarten voor klanten: deze functie geeft u gedetailleerde informatie over een artikel dat aan een klant is verkocht, zoals het serienummer van de fabrikant, het eigen gedefinieerde serienummer voor vervanging en de historie voor wat betreft de serviceaanvraag. Daarnaast kunt u de servicecontracten weergeven die aan het artikel zijn toegewezen.
  • Klantequipmentrapport: hier vindt u alle apparatuur en de bijbehorende serienummers die aan een klant of groep klanten zijn verkocht.
  • Serviceaanvragen: hiermee krijgen gebruikers informatie over alle ingevoerde serviceaanvragen die op een bepaalde datum of in een bepaalde periode zijn aangemaakt, opgelost of afgesloten. Ze kunnen het rapport filteren op wachtrij, technicus, probleemtype, prioriteit, artikel en aanvraagstatus. Het is ook mogelijk om alleen de achterstallige aanvragen weer te geven.
  • Serviceaanvragen per wachtrij: hiermee kunt u alle openstaande serviceaanvragen in de wachtrij volgen en de oproephistorie van een bepaalde gebeurtenis beheren, diverse aanvraagstatussen bewaken en aanvragen toewijzen aan afzonderlijke technici of aanvragen beheren via een teamwachtrij.
  • Responstijd per verantwoordelijke persoon: gebruikers kunnen de interacties tussen klant en serviceafdeling volgen, evenals de tijd die nodig was om op een serviceaanvraag te reageren.

    Betrouwbaar en snel leveren is voor ons cruciaal. We moeten er zeker van zijn dat elke verzending de juiste documenten bevat. Voorheen moesten we al die documenten handmatig genereren en hadden we van elke vervoerder eigen software. Nu worden al onze documenten en labels voor alle vervoerders direct vanuit SAP Business One gemaakt, wat ons veel tijd en moeite bespaart

    Gerrit-Dinant Haase, Portacon