Integrale Business Intelligence

De functies voor integrale Business Intelligence van SAP Business One, inclusief SAP Crystal Solutions, bieden keuzes en flexibiliteit voor alle eisen op het gebied van Business Intelligence. U vindt informatie door voorgedefinieerde rapporten uit te voeren of rapporten te genereren die zijn toegespitst op het bedrijf. Zo kunt u essentiële bedrijfsinformatie inzetten om indien nodig snel actie te ondernemen.

SAP Business One bevat een enorme hoeveelheid rapporten die helpen bij analyses en besluitvorming. Hieronder vallen boekhoud-, bedrijfs-, voorraad- en financiële rapporten, evenals interactieve dashboards. Met één muisklik kunt u elk gewenst rapport exporteren naar Microsoft Excel. Dankzij de eenvoudige navigatietechnieken kunnen gebruikers snel de juiste benodigde informatie ophalen. Dit bespaart tijd en draagt bij aan een betere besluitvorming.

Klik op bovenstaande foto voor een vergroting

Drag & Relate
SAP Business One is de enige oplossing die gebruikers via Drag & Relate volledig inzicht biedt op alle niveaus van de activiteiten, plus de mogelijkheid om direct inzicht te krijgen in belangrijke relaties en transacties.Querygenerator
Deze tool biedt flexibele tabel- en veldkeuzemogelijkheden om eenvoudig databasequery’s aan te maken en rapporten te definiëren. Nadat de query is gedefinieerd, kunt u deze in de querybibliotheek opslaan voor toekomstig gebruik. Met de rapporteditor kunt u bestaande query’s verfijnen of wijzigen

Querywizard
Deze tool lijkt op de querygenerator, maar biedt de gebruikers een wizard die hen stapsgewijs begeleidt bij het maken van query’s. Dit is handig voor gebruikers die query’s willen maken, maar niet vertrouwd zijn met de SQL-syntaxis.

Voorgedefinieerde rapporten
SAP Business One biedt een reeks voorgedefinieerde, ingebouwde rapporten voor elk onderdeel van de toepassing. Elk rapport behandelt specifieke bedrijfsgebieden, waarbij gebruikers de uitvoer kunnen aanpassen. Nadat het rapport is gemaakt, kan SAP Business One u dit op papier of via e-mail leveren, en exporteren naar indelingen zoals Microsoft Excel en PDF.

SAP Crystal Solutions
Veel kleine en middelgrote bedrijven hebben moeite met het genereren van accurate en tijdige bedrijfsinformatie op basis van bedrijfsgegevens. Via SAP Crystal Reports in SAP Business One krijgt u diepgaand inzicht in de algemene toestand van het bedrijf. Aangezien SAP Crystal Reports naadloos is geïntegreerd in SAP Business One, omvatten de rapporten alle live gegevens die zijn verzameld in de hele SAP Business One oplossing, inclusief grootboek, debiteuren & crediteuren, verkoop en voorraad.

Accurate en tijdige rapportage
Met SAP Crystal Reports kunt u standaardrapporten of aangepaste rapporten maken, en uw gegevens gedetailleerd bekijken en analyseren. De tool biedt alles wat u nodig heeft om krachtige, grafische rapporten te maken en uit te voeren, zodat u meer controle krijgt over de rapportage en budgettering. De geavanceerde opties voor rapportontwerp bieden nog meer mogelijkheden om rapporten op te stellen, en gebruiken standaardfuncties en -interfaces van Microsoft Excel voor een vlot rapportontwerp.

Snelle acceptatie door uw werknemers, en praktisch geen leercurve
De geïntegreerde rapporten van SAP Crystal Reports in SAP Business One bieden een intuïtieve gebruikersinterface met een duidelijke weergave van de structuur van uw bedrijfsgegevens. Zelfs gebruikers die niet bekend zijn met Business Intelligence kunnen in een handomdraai gedetailleerde rapporten maken. Bovendien kunnen ze dat doen wanneer ze maar willen, of het nu gaat om een simpel rapport met transactiedetails of een geavanceerd financieel verslag of dashboard.

…Nadat we een aantal systemen hadden bekeken, kozen we voor SAP Business One. Vooral omdat we de oplossing naar behoefte konden aanpassen. Zo kunnen we de uiteenlopende eisen van een bedrijf als het onze op flexibele wijze aanpak ken. Dat hebben we bij andere aanbieders niet gezien…

Nick Carter, Technisch directeur, Raffenday