Integraal (CRM)

Volledig verkoop- en servicebeheer
SAP Business One biedt volledige en integrale CRM-functionaliteit als onderdeel van de complete oplossing. Deze functionaliteit garandeert volledige controle over werving, binding, behoud en winstgevendheid van klanten voor het bedrijf. Nauw geïntegreerde functies voor marketing, verkoop en service bieden end-to-end inzicht in de volledige levenscyclus van klanten.

SAP Business One: CRM Sales
SAP Business One CRM bevat beheerfuncties die tijdens de hele levenscyclus van de klant alle aspecten van elke verkoopkans vastleggen, van het identificeren, ontdekken, kwalificeren, voorstellen en sluiten van leads tot het verlenen van after-sales service en support. Via de integrale CRM-functies kunt u details voor verkoopkansen invoeren, zoals de bron, de omvang van de deal, de afsluitdatum, concurrenten en activiteiten.

Rapporten zijn een essentieel element van de CRM-functionaliteit, en ze laten gebruikers verkoopkansen analyseren op basis van bron, rayon, branche, klant en artikel. Met deze rapporten kunt u prognoses beheren en de verwachte omzet bekijken voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld maand of kwartaal). Bovendien ziet u de verdeling van verkoopkansen per bron voor een bepaalde periode, waardoor u de meest rendabele activiteiten voor het genereren van leads kunt identificeren.

Belangrijke functies

  • Verkoop (debiteuren): hulp bij het maken van offertes, invoeren van klantorders, beheer van leveringen, bijwerken van voorraadsaldi en beheer van alle facturen en debiteuren.
  • Inkoop (crediteuren): beheer en onderhoud van leverancierstransacties zoals uitgifte van offertes en bestellingen, bijwerken van voorraadaantallen, berekening van francoprijzen voor geïmporteerde artikelen, afhandeling van retouren en credits en verwerking van betalingen.
  • Zakenpartners: beheer van alle informatie over klanten, wederverkopers en leveranciers, waaronder e-mailadressen, profielen, verkooprapporten, activiteiten met zakenpartners en rekeningsaldi. Dan is er nog de kalenderfunctie, waarin u uw activiteiten kunt bekijken en eenvoudig via trefwoorden kalenderitems kunt vinden.

…SAP ondersteunt al onze bedrijfsactiviteiten vanuit één pakket waardoor we op alle fronten tijd besparen en in staat zijn om goed onderbouwde keuzes te maken. Door SAP heb ik de touwtjes in handen en draait de zaak als nooit tevoren…

Andre Ligtenberg, Geran