Inkoop

Offerteaanvraag
SAP Business One biedt de tools die u nodig heeft voor het inkoopproces. Een wizard helpt u bij het online aanvragen van offertes bij uw leveranciers, de beoordeling van de reacties en uw eindbeslissing.

Inkooporder
Met SAP Business One kunnen gebruikers materialen of diensten bestellen bij de leveranciers. Via deze orders wordt de voorraad van de bestelde artikelen bijgewerkt, en wordt de magazijnbeheerder ingelicht over de verwachte leverdatum. Een bestelling kan ook worden gesplitst, wanneer artikelen bijvoorbeeld naar meerdere magazijnen moeten worden verzonden. Splitsingen of revisies zijn nodig om voor een verzending verschillende verzendlijsten of pakbonnen te kunnen maken. Elk poststuk binnen een bestelling of een voucher voor crediteuren kan worden verzonden naar, of opgegeven als, een andere magazijnlocatie.

Ontvangst van bestelde goederen
Met deze functie kunt u een levering ontvangen in het magazijn, of leveringen toewijzen aan meerdere magazijnen. De goederenontvangst kunt u koppelen aan een bestelling, waarbij u de bestelhoeveelheid kunt aanpassen aan de daadwerkelijk ontvangen hoeveelheid.

Retourzendingen
Retourzendingen naar de leverancier, voor reparatie of zonder creditering, kunnen worden verwerkt via het retourendocument.

Leveranciersfacturen
Als u een leveranciersfactuur verwerkt, maakt SAP Business One automatisch een journaalpost. Op basis daarvan worden toekomstige betalingen aan de leverancier verwerkt.

Ontvangen creditnota
Via deze functie kan de gebruiker een creditnota maken voor de leverancier van geretourneerde handelswaar. De gegevens haalt u uit de oorspronkelijke factuur, net als bij andere verkoop-en inkoopdocumenten.

Francoprijzen
Met SAP Business One berekent u eenvoudig de inkoopprijs van geïmporteerde handelsgoederen. Wijs verschillende kostenelementen zoals vracht, verzekering en douane, toe aan de FOB (Free On Board)-waarde van elk artikel. De werkelijke magazijnwaar de wordt dan automatisch bijgewerkt.

Concepten
Met deze functie kunt u alle inkoopdocumenten die als concepten zijn opgeslagen, bewerken en beheren.

Documenten afdrukken
Met deze functie kunt u alle verkoop- en inkoopdocumenten afdrukken per periode, documentnummer of documentsoort.  • Inkooporders worden gegenereerd in SAP Business One, en kunnen worden afgedrukt, gefaxt, of per e-mail rechtstreeks naar de leverancier worden gestuurd.