Bent u klaar voor de BTW verhoging?

13 sep

Op 1 oktober 2012 gaat het hoge BTW-percentage van 19% naar 21%. In deze nieuwsbrief staat informatie over de veranderde wetgeving en vind u de werkinstructie ”BTW wijzing in SAP Business One”.

Wijziging wetgeving BTW:

Het hoge BTW-tarief van 19% gaat per 1 oktober 2012 omhoog naar 21%. Dat heeft gevolgen voor u als BTW-belaste ondernemer. Want welk tarief moet u toepassen als u goederen levert of diensten verricht op of na 1 oktober en wat als uw klant al vooruitbetaald heeft? In het algemeen is de regel dat het nieuwe percentage geldt voor goederen en diensten die worden geleverd danwel verricht op of na de genoemde datum.  Op www.agion.nl/bent-u-klaar-voor-de-btw-verhoging/ staat beknopt uitgelegd wat de wijzigingen zijn. Raadpleeg voor vragen over de juiste toepassing van de BTW-percentages uw accountant, de BelastingTelefoon of de website van de Belastingdienst, zoals Vragen en antwoorden btw-verhoging.

Werkinstructie BTW wijziging in SAP Business One:

Op onze website staat onze algemene werkinstructie “BTW wijziging in SAP Business One”. Dit geeft een goede impressie van wat er in uw administratie voor 1 oktober gewijzigd moet worden. We adviseren om dit tijdig (eerst in een testadministratie) uit te voeren, samen met een van onze consultants of met onze helpdesk (0548-760018), zodat uw vervolgens in samenspraak met uw accountant dit kan controleren op correctheid en volledigheid.

Plan dit tijdig in om te voorkomen dat u na 1 oktober geen of verkeerde facturen verstuurt!