Big data analytics steeds vaker op agenda van bedrijven

21 mrt

Big data analytics

Big data analytics en management staat steeds vaker op de agenda. Maar de meeste bedrijven hebben nog geen business case ontwikkeld voor big data en business analytics. Dit blijkt uit het artikel van Computable (20-03-2013) over het onderzoek van Vanson Bourne. Toch zijn ruim 4 van de 5 bedrijven al bezig met big data.

Big data: kans of uitdaging?

SAP HANA

Big data analytics: kans of uitdaging?

Is het fenomeen big data een kans of een uitdaging? Het artikel bevat enkele opvallende conclusies over hoe bedrijven nu omgaan met big data en toepassingen als big data analytics:

  • Grote bedrijven zien big data zowel als een kans als een uitdaging (lees: bedreiging), kleine bedrijven zien big data als een aanzienlijke uitdaging
  • In Nederland krijgt big data een relatief hoge prioriteit. Daarbij geldt dat de business big data vooral ziet als een kans, en IT het meer als een uitdaging beschouwt.
  • Er worden uiteenlopende redenen genoemd waarom big data nog niet hoog op de agenda staat. Men is terughoudend om te investeren in de benodigde capex, gebrek aan opslagcapaciteit en gebrek aan in-house expertise.

Business analytics technologie

Op het gebied van de vereiste technologie en tools voor big data-oplossingen worden business analytics, opslag en netwerk als de grootste uitdagingen gezien. Zeker als het gaat om de snelheid van de toegang, verwerking en levering van informatie.

Leer hier het hele artikel. Lees ook hoe SAP met HANA in-memory database technologie een big data-oplossing biedt voor het MKB bij big data analytics.